Cerny tyden pro anglii

To byl teda tyden. Na cokoliv na co tento tyden anglicani ve sportu sahnou to se jim nepodari. Zacalo to ve stredu kdy hrali zapas s Ruskem o postup na mistrovstvi evropy. Vsichni v kancelari meli sluchatka na usich a sledovali utkani na BBC. I kdyz dobre zacali a vstrelili prvni gol, tak rusove po sporne penalte vyrovnali. Penalta to pravdepodobne nemela byt, protoze faul byl mimo velke vapno. No a nakonec prohrali 2:1. Sice si ve vsech televizich stezovali ze za to muze rozhodci, ale po pravde, hlavne si za to mohou sami, protoze nehrali moc dobre. Navic to pokazili jiz na zacatku kvalifikace kdy prohrali nebo remizovali s velmi slabymi tymy. Po skonceni zapasu zavladlo v kancelari uplne pohrebni ticho. vsichni anglicani si uvedomovali ze to pekne posrali a ze jim uz jenom zbyva doufat ze rusove jeden ze svych dvou nasledujicich zapasu nevyhrajou. Kdyz jsme se o tom bavili tak nakonec to vyslo tak ze kdyz se tam nedostanou tak ze budou treba fandit ceskej republice. protoze vecer mel byt jeste nas zapas s Nemeckem tak jsem se moc nevytahoval aby nasi fotbalisti nahodou neskocili debaklem. Nastesti to dobre dopadlo a mi vyhrali 3:0, takze jsem mohl prijit dalsi den do kancelare se vztycenou hlavou a prohlasit "We are in!!" Krasny pocit kdyz sebevedomi anglicani musi uznat ze malej narudek uprostred evropy muze byt lepsi nez oni vladci sveta.
Pokracovalo to finalem v rugby v sobotu proti jizni africe. Rugby je jeden ze tri sportu ktere jsou v anglii popularni (dalsi dva jsou fotbal a kriket), takze to finale bylo velmi sledovane. I kdyz anglicani rozhodne nebyli favoriti, tak vsichni verili ze vyhrajou protoze proste oni jsou nejlepsi ve vsem. jak spravne ocekavate tak to prohrali taky.
No a v nedeli meli sveho posledniho zastupce mezi elitou a to Hamiltona ve formuli 1. Mohl slavit titul jiz 14 dni predem, ale diky sve nedisciplinovanosti ani nedojel. Ale stale mel pekne vedeni pre svymi pronasledovateli a stacilo mu dojet na peknem bodovanem miste. Po startu ho predjel Alonsoa to on nedokazal unest a zkousel ho zpatky predjet a i pri tom manevru vyjel mimo trat a propadl se startovnim polem. Byla to dost skolacka chyba protoze jemu stacilo jet jen na 4 misto a mohl byt v klidu ze bude mistrem. No ale jak rika stare ceske prislovy, "kdo chce vsechno nakonec nemiva nic" Takze zavod skoncil tak ze Hamiltonovi chybel v sampionatu jeden bod na Raikkonena ktery v zaverecnem zavode vyhral. Takze se vlastni blbosti pripravil o skoro jistej titul.
Urcite by jste po takovemto tydnu cekali ze v anglickych novinach budou clanky jak je to s tim sportem spatny a jestli by se nemeli menit treningove metody, jak jsme zvykli po jakemkoliv neuspechu u nas. Ne tak v anglii, oni totiz moc dobre vi ze jsou stejne nejlepsi a nejake spatne vysledky je v tomto presvedeceni nemohou zvyklat. Za fotbal nemuze tym ten hral temer dokonale, ale spatny rozhodci a uplne blbej brankar ktery nechytil gol, v rugby jim to uniklo jenom o fous a druhe misto je skoro stejne dobre jako byt mistrem, a o Hamiltonovi jiz asi meli pripravene velke titulku v novinach "Hamilton mistr sveta", takze je jen trochu pozmenili na "Hamilton budouci mistr sveta" a vestili mu dokonalou budoucnost s tim ze vlastne neni nic co by mu zabranilo v zisku mistrovskeho titulu pristi rok.
Jo ma to proste vyhodu byt clenem velkeho naroda, zadne spatne zpravy nemohou otrast presvedecenim ze jste nejlepsi. (i kdyz ja teda davam prednost byt clenem mensiho naroda a zachovat si aspon trochu objektivnost, nehlede na to ze my jsme dobri v daleko vice sportech nez takovy anglicani)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

DULEZITE: Zmena formulare E301 a navrat domu.

H&F Krkonose 2020 aneb pohled zezadu :-)