Kradez v dome

Na konci srpna jsem byl doma na dovolene. Uzivam si slunicka, pisu si SMS s holkou kterou mam rad, no proste pohoda a klid. Ale protoze pohoda nikdy nemuze vydrzet moc dlouho tak jsem nasel zmeskany hovor od Kiky z domu v Londyne. Rikam si co se muze dit ze mi volala, no asi nejaka blbost, ale pro jistotu napisu SMS "co se deje, neco duleziteho ?". Odpoved me docela zmrazi usmev na rtech: "byli jsme vykradeni!!" Tak hned volam nazpatek s tim ze se dozvim treba dobrou zpravu ze se treba nic neztratilo, nebo ze je to jen blby vtip. Bohuzel byla to tvrda realita.
Kika prisla domu a zjistila ze jejich pokoj je rozhazenej a je tam celkove neporadek. Po chvili zjistila ze chybi i nejake veci. Tak se sla podivat i do jinych pokoju a po navsteve meho pokoje bylo jasny ze tam radili zlodeji. Vsechny veci vyhazene, policky vytahane, pry to tam vypadalo jako po vybuchu. Samozrejme pocitac byl pryc, motorka nastesti stala na dvore. Postupem casu jsem si vzpominal co by tak dalsiho mohli ukrast. PDA (pocitac do dlane) byl taky pryc, pak jsem si vzpomel na svoji fotografickou vybavu, kde jsem mel hodne drahej teleobjektiv, to mi napsali ze ten tam je. Jak se pozdeji ukazalo popletli si objektiv se stativem, takze jsem pak zjistil ze mi chybi 3 objektivy, nejaky filtry, fotograficka brasna, dole z vesaku mi zmizela motorkarska bunda, napajeni k disku, anejaky dalsi mensi veci. Docela paradoxne mi zmizela ze zasuvky i tasticka s manikurou, coz teda nechapu protoze byla uplne obycejna.
No a hned kdyz jsem volal do anglie tak mi spolubydlici rikali ze z kradeze podezrivaji Balaze. No moc jsem tomu neveril, protoze to mi prislo hodne pritazene za vlasy. Pak kdyz mi to teda vysvetlovali tak uz jsem si tak jistej nebyl, protoze podezrelich veci bylo nejak priliz mnoho.
Tak za prve se ztratili veci jenom me a pak jeste ve vedlejsim pokoji to co patrilo Kice. Holky rikali ze je to od Balaze pomsta protoze jsem pomahali Andree kdyz se rozesli (taky snad napisu nekdy jindy). A ji jsme vlastne pomahali jen ja a Kika.
Co me teda ovsem dost presvedcilo o tom ze to nebyla normalni kradez je to ze po tom co kika vsem volala ze nas vykradli tak ji Inga rekla aby se podivala do jeji zasuvky ve stole ze tam mela tasku se svyma penezma. A tam zadna taska nebyla. Pak prisel do domu Balaz a jak holky povidali tak se Katka zminila ze to byli vsechny penize co Inga mela, protoze nema zadny ucet. Na to byl balaz prekvapenej ze to jsou opravdu vsechny jeji penize. Pak v chaosu zmizel. po nejake dobe kdyz prisla i Inga tak se zjistilo ze jeji taska je najednou v pokoji na druhem konci polozena na posteli. Sice si toho Kika v prvni chvili nemusela vsimnout, ale bylo by hodne divny kdyby normalni zlodeji vyndali tasku s penizi ze zasuvky a pak by ji polozili na postel a nechali je tam. Penize bere kazdy zlodej jako prvni. Takze jiz trochu verim ze to mohl nejak zpusobit on, i kdyz se mi tomu porad nechce uverit.
Anglicky policajti jsou snad jeste horsi nez cesky. Od nahlaseni kradeze prijeli az po 3 hodinach, neco si vyfotili, chvilku pokecali a chteli zase jit. Az kdyz lidi po nich chteli ze by meli vzit nejaky otisky prstu, tak se teda uvolili ze je vezmou. Na par mistech je sejmuli, ale moc prace si s tim nedali. Co je ovsem nejsrandovnejsi ze je ani neodebrali vsem lidem kteri jsou na dome, takze nemohou vedet jestli nejaky otisk neni nas. Ja jsem predpokladal ze budou chtit abych zasel na stanici az se vratim do Londyna, ale nechteli od nas jiz vubec nic. Takze jsme z toho videli ze neni skoro ani teoreticka sance ze by nekoho chytili nebo ze by jsme se dockali vraceni nasich veci.
Takze jsem zase bohatsi o jeden zazitek z anglie i kdyz to byl dost spatny zazitek ktery me stal nejen nervy, ale i celkem dost penez.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

DULEZITE: Zmena formulare E301 a navrat domu.

H&F Krkonose 2020 aneb pohled zezadu :-)

Cerny tyden pro anglii