Tak nam koupili nasi firmu pani Mullerova

Nevim jestli se vam to nekdy stalo, ale me se prihodila ta zvlastni vec ze jsem jeden den odchazel vecer z prace z jedne firmy jako zamestnanec a druhy den kdyz jsem tam rano prisel tak jsem zjistil ze jsem zamestnanec firmy jine protoze nas pres noc koupila. Docela sranda.
Reditel nam jednou rano poslal zpravu ze se v 11hodin mame vsichni shromazdit na prvnim poschodi a tim vsichni mysli uplne vsechny. Uz to bylo ponekud zvlastni, protoze vetsina veci co nam chce rict nam posila sekretarka mailem. Taky jiz zacatek byl znacne jinej, upozornil nas ze ma napsanej papirek s poznamkama, takze to co nam chce rict je skutecne dulezite. No chvilku mu trvalo nez se k tomu dostal, ale nakonec z toho vypadlo ze v noci ve 2 hodiny on a dalsi spolupodilnici prodali kompletne celou firmu velke americke spolecnosti Experian. Jiz mnoho let o koupi nasi spolecnosti uvazovali a protoze jsme "leading analytical B2B company" a protoze jiz vice jak 10 let mame setrvaly 25% rust kazdy rok tak meli zajem cim dal vetsi. On ze je jiz starsi tak ze musi taky pomalu myslet na to predat vedeni nekomu jinemu.
No celkem sok, protoze o tom mimo par zainteresovanych lidi nemel nikdo ani potuchy. Takze jsem se dostal do situace kdy ve ctvrtek jsem byl zamestnancem firmy o cca 50ti zamestnancich ktera ma pobocky ve Francii a v Holandsku a v patek rano jsem byl zamestnancem firmy ktera ma 15500 zamestnancu a pobocky v 36 zemich sveta.
Pro nas ze se ovsem nic nemeni, protoze vsichni manazeri zustavaji, takze vedeni bude porad to same, prechodne obdobi kdy si budeme porad rozhodovat o sobe je 3 roky kdy jsou i oni zainteresovani na tom aby firma velmi dobre bezela, protoze jedine tehdy dostanou druhou cast svych penez.
Pak nas vsechny nalozili do autobusu a odvezli na do hotelu kde byli nejake prezentace o tom jaka nas ceka ruzova budoucnost, ze se vubec nic nezmeni a kdyz prece neco tak jedine k lepsimu. Kazdy ze si zachova sve misto, bude dostavat i stejny plat, ze budeme zarazeni do jejich duchodoveho programu (coz je teda opravdu dobre, protoze kdyz si budu sporit na duchod tak oni prispeji stejnou castkou jako ja), no proste az komicky se snazili nas presvedcit ze se nemame ceho bat. Bylo videt ze maji strach ze zavladne panika a lidi by mohli chtit zacit odchazet jinam. A protoze nase firma vlastne nema zadny hmatatelny majetek, tak se vlastne jednalo o to ze koupili mozky lidi. Kdyz by lidi zacli odchazet tak to mohou rovnou zabalit.
Cena za kterou to prodali nebyla zverejnena, ale podle zakulisnich informaci se pohybovala nekde okolo 10-12 miliony liber. Takze jsme rikali ze jsme se dozvedeli kolik ma jeden clovek ve firme cenu (samozrejme neda se to pocitat presne protoze nejakou cenu ma i obchodni znacka, ale opravdu nejvetsi hodnotu maji znalosti lidi). Takze kdyz odebereme lidi kteri tady delaji cernou praci a maji zanedbatelnou hodnotu tak vychazi ze jeden dobrej clovek stoji priblizne 330000 liber (pro predstavu asi 13 milionu korun), tak a ted vite ze si me mate hodne vazit kdyz jsem takovej drahej :-)
Ale bohuzel i kdyz jsem takovej drahej tak na mem uctu se to nijak neprojevi. Respektive slibili nam velkej bonus pro lidi kteri jeste stale budou zamestnani i po tech 3 letech od koupe firmy (ale to je tak daleko ze dobre vi ze jich moc nebude)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

DULEZITE: Zmena formulare E301 a navrat domu.

H&F Krkonose 2020 aneb pohled zezadu :-)

Cerny tyden pro anglii