Anglicky socialismus

V anglii je jiz davno socialismus. "Co to mele za blbosti", reknete si, vzdyt tam clovek nema nic zadarmo. No ma a nema.
Znate ten vtip o zazraku socialismu: Vsichni jsou zamestnani. Prestoze jsou vsichni zamestnani, nikdo nic nedela. Prestoze nikdo nic nedela, vsechno je hotove. Prestoze vsechno je hotove, koupit se nic neda. Prestoze se nic neda koupit, vsichni vsechno maji. Prestoze vsichni vsechno maji, vsichni kradou. Prestoze vsichni kradou, nikde nic nechybi.
Tak neco na ten zpusob funguje v anglii.
Je tu naprosto neumerna prezamestnanost, plno pracovnich mist ktera nejsou vubec potreba, nebo by je zvladnul jeden clovek zatimco to ve skutecnosti dela 5 lidi. Napriklad Park ktery je velky jako nejaka nase vetsi zahrada, ma 5 stalych zamestnancu kteri maji kancelar, boudu s naradim, sluzebni dodavku a polaka jako pomocnika. Nebo v metru je plno zamestnancu kteri jenom stoji na nastupisti a koukaji do blba. Naprosto nechapu co maji za ukol protoze nic neridi, na bezpecnost nedohlizeji a kdyz se jich zeptate kterou linkou se nekam dostanete tak casto ani nevi kam jede metro u ktereho stoji.
O anglickych urednicich jsem jiz psal, vsude je jich plno, sice jsou celkem prijemny, porad se na vas usmivaji a chteji vam pomoci, ale vetsinou nic neumi takze pomoci nedokazou.
Celkove mam pocit ze goverment vytvari pracovni mista jen pro nevzdelatelne cernochy kteri pak stoji na chodbe uradu v uniforme a rika vam ze mate pokracovat dal (i kdyby tam nebyl tak vam nic jinyho nezbude).
Dale kdyz vite jak na to tak muzete dostavat plno ruznych davek. Bud dostanete primo byt od mistniho councilu, nebo kdyz mate minimalni plat tak si zazadate o prispevek na bydleni a kdyz vite co vyplnit tak vam mistni ctvrt muze platit klidne 80% najemneho. Plus prispevky v nezamestnanosti, ruzne zvyhodne nabidky treba v metru kdy pro socialne slabsi obcany plati zvyhodnene jizdne treba jen polovinu bezneho. Deti mohou jezdit hromadnou dopravou zdarma az do veku 18-ti let, duchodci jezdi take zdarma a lidi kteri studuji vice jak 20 hodin tydne tak maji 30% slevu na dopravu at je jim kolik chce let. Zdravotnictvi je zdarma, pravda na osetreni si pockate a budete v lehce preplnene nemocnici a kvalita neni tak dobra jako u nas, ale vse je zdarma.
No neprijde vam to jako socialismus. Mam pocit ze o takovyhle vyhodach se nasim pracujicim nesnilo ani za komunistu.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

DULEZITE: Zmena formulare E301 a navrat domu.

H&F Krkonose 2020 aneb pohled zezadu :-)

Cerny tyden pro anglii