Poprve v Londyne

Tak po dlouhe 20-ti hodinove ceste autobusem prijizdim do Londyna. Jeste jsem v Anglii nikdy nebyl a autobus jel eurotunelem pod kanalem, takze me trochu mrzelo ze to nebude stylovy prijezd kdy clovek z lodi vidi bile utesy Doverske, ale co se da delat.
Na Londynskem nadrazi mel cekat clovek z agentury u ktere jsem si zaplatil sluzby (jeste o tom napisi). Jak bylo napsano v propozicich tak jsem poslal SMS kdyz jsme prejeli kanal, aby vedeli ze jiz jedu. Obchazim prochazim, ale nikoho nevidim. Uz si zacinam zoufat ze to teda dobre zacina, ale nakonec vidim lidi kteri mi pripadaji ze by mohli byt cesi. Tak k nim prijdu blize, ale jako na potvoru se zrovna nebavi, takze to nemohu zjistit. nakonec promluvi a tak zjistuji ze jeden clovek je pracovnikem agentury a dalsi dva take zrovna prijeli (v autobusu jsem je nevidel,museli prijet jinym). Protoze je ovsem velmi brzo rano (7 hodin) tak jeste nejezdi metro a tak nas ten clovek odveze autem. Taky dobry aspon je to bez problemu s batohama. Projizdime mestem a prijde mi na prvni pohled nejak hrozne prazdny a mrtvi. Pozdeji prichazim na to ze v anglii je vsechno posunute a tak je pro ne 7 hodin neco jako u nas 5 rano kdy jsou mesta take prazdna.Postupne kazdeho z nas odveze na jine misto na ubytovani a podle toho jak vypada dum z venku, tak mam pocit ze jsem zrovna v tom nejhorsim.
Uvnitr to jiz neni tak strasne, ale stejne jsem nebyl pripraven na to ze bude vse takove male. Ocekaval jsem ze bydleni s vice lidma bude ve stylu vysokoskolskych koleji kde neni nejaky velky poradek, strida se tam hodne lidi, ale ocekaval bych ze bude preci jenom nejake soukromi.
A tady to moc neplatilo, malej domecek bez zahrady, s okny rovnou do hlavni silnice. V prizemi je obchod s pohrebnimi sluzbami,nastesti je zavreny. Male uzke schodiste do dalsich dvou pater. Ja jsem ubytovan na prvnim patre s dalsima trema klukama. vedle v pokoji jsou dalsi 2 kluci a kousek dal je mala kuchyne kde se tak akorat vejde jidelni stul a nic jineho. O patro vys je jeden dvouluzak kde je cesky par a dalsi pokoj kde bydli dohromady 2 slovenske pary. Takze dohromady 11 lidi ve 4 pokojich s jednim zachodem a sprchou a zadnym obyvakem. Opravdu me to dost zaskocilo. Myslim ze jsem dost bezproblemovy clovek a snesu se s kazdym, takze jsem neocekaval zadne problemy. Ale lidi jsou ruzny a tak kdyz ma clovek kazdy den reagovat na blbe kecy, brzo rano ho budi natazeny budik spolubydliciho ktery ho nedokaze zamacknout a tak v 5-ti minutovych intervalech zvoni nejmene 1/2 hodiny a ruzne dalsi veci, tak cloveku uz dochazeji nervy.
Ale zpatky do prvniho dne. Jakmile me pracovnik agentury vyhodil pred domem a prisel mi nekdo otevrit tak to pro nej skoncilo a az za par minut jsem zjistil ze na posteli neni ani deka. Takze hned na zacatku jsem musel telefonovat a dozadovat se svych prav.
Zbytek prvniho dne jsem dospaval spatnou noc v autobuse a vecer byla mensi oslava meho prijezdu do domu na kterou padla flaska vodky. Celkove bych rekl ze jsem mel celkem smisene pocity, protoze jsem byl pripraven i na to nejhorsi, ale zase na druhou stranu jsem to taky cekal trochu lepsi.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

DULEZITE: Zmena formulare E301 a navrat domu.

H&F Krkonose 2020 aneb pohled zezadu :-)

Cerny tyden pro anglii